FALVAK KULTÚRÁJÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Kultúra a béke követe
Széchenyi2020
Avatás fotók 2018. 01.20.
Bemutatkozás, támogatók
HONLAPJAINK
1 % a gála támogatásáért
Támogatóink 2017.
XXI. MKN Gála fotói
KULTÚRA LOVAGJAI 2018
A Kultúra Lovagja elismerésről
Mit kell tudni ?
Az avatási ceremónia menete
A gála programja
2017. háttérinformációk
Elismertek 1999-2015.
2016. év Kultúra Lovagjai
Kultúra Lovagjai 2017-ben
JÓKAI-DÍJASOK
ÖRÖKSÉG SERLEG 2018
Örökség-serleg elismerésről
2016. évi gála
2016 Díszvendég
A gála bemutatása
Örökség-serleg 2016
Örökség serleg 2017
Örökségünkért érem
2017. ÉVI PÁLYÁZATAINK
2016. ÉVI PÁLYÁZATAINK
KISBÍRÓ
Együttműködési szerződés
Kultúra Lovagrendje
Kultúra Lovagrendje belépés
Lovagi emlékoszlopok avatása
ÉVES BESZÁMOLÓ 2016
ÉVES BESZÁMOLÓ 2015.
ÉVES BESZÁMOLÓ 2014.
ÉVES BESZÁMOLÓ 2013
ÉVES BESZÁMOLÓ 2012
BESZÁMOLÓ 2009
ARANYOSSZIGET
Fotók az alapítvány életéből
2017 gála beszámoló
EGY A NEMZET 2017


3-2017 KISBÍRÓ

3-2017. KISBÍRÓ

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány 3-2017. (április 26.) számú hírlevele
Várjuk a Falvak Kultúrájáért Civilhálózat társzervezeteinek híreit, és örömmel vesszük, ha felhívja környezete figyelmét hírlevelünkre, illetve kéréseinket továbbítja.

15. Kaptunk egy gyomrost: Korábbi Kisbíróban országosan pályázataink meghirdetésével kapcsolatban még így nyilatkoztam: „Optimisták vagyunk, legalább is ezt mutatja, hogy 2017-ben valamennyi pályázatunkat meghirdettük.” A Nemzeti Együtműködési Alap alapítványunkat a 2017. évi működési pályázatát a SOHA NEMKAPÓ VÁRAKOZÓK 943. helyére sorolta. Mivel sikerült az elmúlt 6 évben a NEA üvegzsebét tökéletesen álcázni, így nem tudhatjuk meg a nyerteseket, de még az előttünk lévő sokszáz szervezetet sem. A lovagtársak visszjelzései alapján annyit elmondhatok, hogy ők még ilyen megalázó helyen szereplő szervezettel nem találkoztak. A fővárosban ennyit ér munkánk.

16. Szakembert keresünk: A működési kiadásokból terveztük fedezni a téli fagykárainkat. A gyermektáborban jelentősebb, a faluházban kisebb a kár. Ezúton keresünk fűtés és vízvezeték-szerelőt, akik lakásért és ellátásért vállalna önkéntes munkát.

17. Szerződéskötések a nemzet magasabb szintű szolgálatáért: Alapítványunk a nyár folyamán megrendezi a Költők aranyosszigeti találkozóját, az Aranyosszigeti olvasótábort, és az Aranyhíd Írók Nemzeti Találkozóját, valamint képzőművészeti és hazaszeretetre nevelő táborait. A helyi és a térség mélyszegénysége felkarolása érdekében a lehető legmagasabb szintű együttműködés szükséges, ezért kötöttünk szerződést a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságával (Anyanyelvi konferencia) és a Magyar Olvasás Társasággal, valamint aláírás előtt van az együttműködési megállapodás a Magyar Írószövetséggel.

18. VII. Magyar Világtalálkozó és Reformáció Emléknapja Aranyosapátiban: A Kopócsapáti és a Révaranyosi Református Gyülekezettel összehangoltan a Falvak Kultúrájáért Alapítvány 2017. május 15-én (hétfőn), a Böszörményi László Alapítvány május 16-án (kedden) szervezi meg a Reformáció Emlékbizottsága által támogatott nemzetközi programját, amelyre tisztelettel meghívjuk a Kisbíró olvasóit. Program: 10.00 Gyülekezés Aranyosszigeten, 10.50 A Vizsolyi Biblia és az egyházi személyiségek vezetésével, református énekkel menet a Révaranyosi Református Gyülekezet templomába; 11.00 Köszöntők. Ünnepi istentisztelet. Igét hirdet Ft. Csűry István, Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. Közreműködik archaikus énekekkel a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa. A régiók püspökeinek (képviselőinek) ünnepi üdvözlő beszédei. Az istentiszteletet záróéneke előtt a Panoráma Világklub és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány közösen Karitatív Békedíjat adományoz; 12.30 A résztvevők a Kultúra Lovagrendje Emlékparkjába vonulnak; 12.40 A „Reformfa” fája alatt felállított Kálvin János és Károlyi Gáspár emlékét őrző csónakos-fejfák püspökségek általi megáldása, a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa közreműködésével; 13.15 A közös ebédet megelőzően a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Felső Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület közösen átadja a „Felső-Tisza Völgye Minőségi Védjegy” elismeréseket; 14.15 Az alkotóházban: Dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus tanácsának főtitkára, evangélikus püspök és Bokor Balázs nagykövet, a Magyar Kultúra Lovagja vezetésével különféle keresztény felekezetek képviselőinek beszélgetésére kerül sor a hitről, a felekezetek együttéléséről, és kiemelt téma a reformáció. A „Békeüzenet a világ magyarságához” című okmány aláírása; 14.15 - 16.45 A tábor teraszán: Négyeshatármenti kulturális találkozó. Bemutatkozik vándornyomdájával a Vizsolyi Biblianyomtató Műhely és Élménymúzeum.

19. Segítsen, hogy segíthessünk: Kérem, hogy amennyiben lehetősége van adója 1%-ának felajánlásával járuljon hozzá küldetésünk minél teljesebb megvalósításához.
Név: Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért
Alapítvány adószáma: 18081747-1-41

Hírlevelet összeállította: Nick Ferenc mkl
Amennyiben nem kéri hírlevelünket, kérjük írja meg e-mail címünkre!


Honlapkészítés